شنبه 3 آذر ساعت کاری فروشگاه حضوری چیتگر از ساعت 12ظهر تا 8شب است.

راهنمای خرید اسباب بازی

بازدید: 1,455 بازدید

راهنمای خرید اسباب بازی

نیاز به بازی و خرید اسباب بازی ، یکی از نیازهای مهم و اساسی کودکان است که تاثیر به سزایی در مراحل رشد و شخصیت آنها دارد .طبق نظر روانشناسان ، چنانچه مراحل اولیه رشد به خوبی شکل گرفته باشد.

در دوران های بعدی ، کودک دچار اختلال نخواهد شد .بازی کردن برای کودکان همانند آب است برای ماهی برای زندگی کردن .کودکان بدون بازی نمی توانند به رشد متعادل و سازنده ای دست یابند.

بازی کردن با اسباب بازی ها ، شوق زیستن را در آنها بر می انگیزاند و بسیاری از مهارت ها و توانایی های جسمی ، حسی و ذهنی کودک در فرآیند بازی شکل می گیرد .بازی ، کودک را برای دنیای واقعی آماده  می کند و او را با نقش های مختلف اجتماعی آشنا می سازد .اسباب بازی ها ، باید متناسب با ویژگی های سنی و توانایی های جسمی و روانی کودک در نظر گرفته شود تا علاوه بر رفع کنجکاوی های او ، موجب تقویت هوش و قوه تخیل او نیز شود .

اسباب بازی چیست ؟

اسباب بازی ، وسیله ای برای بازی کردن کودکان است  .نوعی شی ء قابل لمس و واقعی که با کودک سازگاری کامل و متناسب با طبیعت آنها است .این وسیله ها ، در حالی که اوقات سرگرم کننده و لذت بخشی را برای آنها فراهم می نمایند ، شکوفایی استعدادها و خلاقیت آنها را نیز در بردارد .اسباب بازی ها ، ریشه ما قبل تاریخ دارند .در زمان های قدیم ، کودکان برای خود عروسک درست می کردند .در حال حاضر ، این بازی ها ، توسط سازندگان تولید شده و در اختیار کودکان قرار می گیرد .

اهمیت اسباب بازی ها  :

اسباب بازی ، وسیله ای برای رشد و  شکوفایی احساسات کودک و راه مناسبی برای پرورش هیجان ها و عواطف آنها است .

وسایل بازی ، ابزاری در رشد و تحول کودکان ، بوده و تصورات آنها را گسترش می دهد و توان خلاقیت را بالا می برد .اسباب بازی ، وسیله ای برای وقت گذرانی نیست ، بلکه شغل کودکی است .لذا باید بازی کردن آنها با اسباب بازی  ، به عنوان جدی ترین فعالیت  شناخته شود .هم چنین ، در شکل گیری شخصیت کودک ، سهم به سزایی دارد .

در یادگیری و تقویت مهارت های اجتماعی ، تاثیر فوق العاده ای دارد و ابزار حضور والدین ، در دنیای کودکان به شمار می آید .اسباب بازی ، عوامل شادی و نشاط کودک را فراهم کرده و ابزاری برای یادگیری است .در شکل دادن تمایلات عاطفی و روانی کودکان ، نقش مهمی را اسباب بازی ها ایفا می کنند .بچه ها ،اسباب بازی را موجود جانداری می بینند که با او دوست می شوند ، با او صحبت می کنند و نگرانی های خود را را او در میان می گذارند.

لازم به ذکر است که اسباب بازی ، نوعی پناه کودک در لحظات سختی است که به او پناه می برد .در راستای بازی کردن با اسباب بازی ، کودک داستان خلق می کند و وارد دنیای تخیل می شود .و در آخر ، مهم ترین اهمیت اسبا بازی ، لذتی است که از بازی کردن با آن می برند .

تفاوت اسباب بازی با اسبابِ بازی :

کودکان برای بازی کردن به هر وسیله ای متوسل می شوند .گاهی این وسیله ممکن است یک قاشق باشد که با آن بر روی قابلمه ای می کوبد و از صدای آن لذت می برد ، یا چادری باشد که بر روی سر خود میندازد ، یا بر روی تکه چوبی سوار شده و به خیال خود ، اسب سواری می کند .در همه مواقع لازم نیست که اسباب بازی توسط تولید کنندگان و صنعتگران به تولید رسیده باشد و ما آن را در اختیار کودک قرار بدهیم ، گاهی نیز لازم است که مربیان و والدین به وسیله هایی که اسبابِ بازی را برای کودک فراهم می کند ، توجه کنند و در اختیار او قرار دهند .روش خلاقانه استفاده از ابزارهای پیرامون و اطراف موجب می شود که کودکان با خلاقیت بیشتری بار بیایند و به محیط اطراف خود توجه بیشتری نشان دهند و با آن ارتباط برقرار کنند .

ویژگی های اسباب بازی :

  • اسباب بازی ، باید حس کنجکاوی کودک را برانگیزاند .
  • پرسش های زیادی را در ذهن کودک ایجاد کند .
  • این وسیله ها باید ، پاسخگوی حس خلاقیت کودک باشد .
  • بازی کردن ، باید مهارت ها به کودک بیاموزد .
  • متناسب با سن کودک و سطح رشدی کودک باشد .
  • وسیله های سرگرمی ، باید مهارت های کودک را به چالش بکشد و او را به فکر کردن وا دارد .
  • حواس پنجگانه بچه را تقویت کند .
  • اسبا بازی ها ، نباید کودک را به سو ی خشونت و رفتار خشن سوق دهد .
  • در انتخاب وسیله های بازی ، تعادل رعایت شود و از وسیله هایی که تحرک کودک را فراهم می کند ، استفاده کرد .
  • سرگر می های کودکان ، باید با انگیزه و پاداش مناسب در نظر گرفته شود و آنها را به سمت خود جلب کند .
  • متناسب با جنس ، ذوق و علایق کودک باشد .
  • اسباب بازی ، باید محکم و با دوام باشد .
  • کودک با وسایل بازی اش ، باید نهایت لذت را ببرد ، در حالی که  به رشد و بالندگی او توجه لازم را داریم.
  • تخیلات و تصورات کودک را گسترش دهد .
  • اسباب بازی ، باید متناسب با معیارها و ارزش جامعه ای که در آن زندگی می کنند ، باشد .

انواع  اسباب بازی ها :

اسباب بازی ها ، با توجه به تاثیرات و محتوای آنها و موقعیت هایی که برای یادگیری کودک فراهم می کند به دو دسته تقسیم می شوند :

 سازمان یافته (محدود)

سازمان نیافته (نامحدود)

اسباب بازی سازمان یافته :

اسباب بازی های سازمان یافته ، نوعی از اسباب بازی هستند که کودک کمتر به دخل و تصرف و کشف آنها می شود و بیشتر ، شکل و محتوای اسباب بازی ، در تخیل و عملکرد کودک موثر است .این گونه از اسباب بازی ها ، خود به 6 دسته تقسیم بندی می شوند .

اسباب بازی های ویژه خردسالان ( کودکان زیر یک سال)

وسایل متحرک : این وسایل از قطعات رنگی می باشند که با جریان هوا به حرکت در می آیند واین گونه وسایل باید در محدوده دید کودک آویخته شود ، چرا که رنگ های شاد آنها کودک را به خود جلب می کند و باعث افزایش قوای حسی ، حرکتی و کنجکاوی کودک می شود .

کرادل : نوع دیگری از وسایل متحرک هستند که به صورت عرضی بر روی گهواره یا تخت آویز می شوند و دارای موزیک هستند که کودک از 6 ماهگی به بعد ، به کمک آنها می تواند خود را از حالت نشسته یا خوابیده ، بلند کند .

دانک لینگ : این اسباب بازی ، از نوع آویز کردنی است که در معرض دید کودک قرار داده می شود تا آنها را ببیند و بگیر د .

جغجغه : به تحریک های لمسی و حرکتی کودک پاسخ داده و همزمان تولید صدا می کند و در انواع مختلف فشاری و حرکتی وجود دارد .

اسباب بازی هایی که توجه کودک خود را جلب می کند 

کودکانی که توجه زیادی به بازی کردن ، با اسباب بازی از خود نشان نمی دهند ، می توانید از این دسته برای آنها انتخاب کنید .این وسیله ها ، بیشترین نتیجه را با کمترین عمل برای کودک در بردارند و حواس و قوای ذهنی کودک را متمرکز می نماید .برای مثال ، می توان به آدمکی که بر روی یک فنر آویزان است و با رها کردن به حالت اول خود بر میگردد ، اشاره کرد .

 اسباب بازی هایی جهت ایجاد تحرک در کودک 

این گونه از اسباب بازی ها ، برای تمرین، تقویت عضلات ، پرورش اعتماد به نفس ، ایجاد تعادل و مصرف انرزی کودکان جای می گیرند که در زیر به چند نمونه از آنها می پردازیم .

وسایل هل دادنی و کشیدنی ، وسایل قابل غلتانیدن همانند توپ ، وسایلی که در ایجاد تعادل تاثیر دارد ، همچون الاکلنگ و راه رفتن بر روی خطی که بر زمین کشیده شده است و  نردبان و پله که می توانند از آن بالا بروند .

اسباب بازی هایی جهت تقویت

اسباب بازی هایی در این دسته قرار می گیرند که نیاز به فعالیت های دستی ، دستکاری دارند و سبب تقویت حس لامسه و حرکت ظریف انگشتان و هماهنگی چشم و دست می شود .

از جمله این بازی ها ، اسباب بازی های پیچ کردنی و نخ و مهره می باشد .

 اسباب بازی های تقویت قوه انتخاب و تشخیص

در این نوع از طبقه بندی اسباب بازی ها ، می توانیم به کودک مفاهیمی از قبیل اشکال هندسی ، تشخیص رنگ ها ، اندازه و حجم و شناسایی صوت ها را بیاموزیم . یادگیری اشکال هندسی به کمک پازل های جاگذاردنی که با مفاهیم مثلث ،دایره ، مربع ، مستطیل و … امکانپذیر است .برای تقویت حس شنوایی و پرورش آن در  کودکان ،  از وسایلی همچون طبل ، ساز ، سنتور ، سنج ، ساز دهنی و انواع ملودیک ها می توان بهره برد .به کمک چند نی یا مداد رنگی نیز می توان اندازه های کوچک و بزرگ را به او آموخت .اسباب بازی ها از قطعات مختلفی ساخته می شوند و این امر ،  در شناسایی و آموزش رنگ ها به کودک بسیار مفید و ثمر بخش است .همچنین برای تشخیص حجم ، از جند لیوان یا کاسه می توان استفاده کرد .

 اسباب بازی هایی جهت تقویت قدرت تکلم و زبان کودکان

از اسباب بازی هایی که می توان برای تقویت قدرت تکلم و زبان آنها استفاده کرد ، انواع پازل ها ، کتاب های قصه ، دو مینو و تمامی اسباب بازی هایی که موضوع برای گفتن دارند و کودک را به سخن گفتن در مورد آنها می نماید .

بسته نه تایی فیگور دایناسور سری Dinosaur World
بسته نه تایی فیگور دایناسور سری Dinosaur World

اسباب بازی های سازمان نیافته ( بدون محدودیت )

اسباب بازی هایی که در این دسته قرار می گیرند ، جزء اسباب بازی هایی هستند که کودک با ابتکار و خلاقیت خویش ، به بازی می پردازد و اشکال تازه ای خلق می کند .این وسایل بازی ، دارای تنوع بوده و به شکل های مختلف می توان از آنها استفاده کرد .ارزش این نوع بازی ها ، زیاد است ، زیرا که کودک در استفاده از آنها محدودیتی نداشته و با استفاده از نظم و ترتیبی که به آنها می دهد ، می توان به ابعاد شخصیت کودک نیز پی برد .

این دسته از اسباب بازی ، خود به سه بخش بازی های ساختنی ، تخیلی و خلاق تقسیم می شود .

الف : بازی های ساختنی

از این نوع بازی ها می توان به انواع لگو در مدل های مختلف ( کوچک و بزرگ با توجه به سن کودک ) ، آجرهای چوبی و قطعات چوبی و انواع سرامیک اشاره کرد .کودکان علاقه زیادی به کار کردن با سرامیک و قطعات چوبی دارند . می توان با قیمت مناسبی این وسایل را تهیه کرد و در اختیار آنها قرار دارد .وسایل ذکر شده ، نقش فوق العاده ای در ابتکار و پرورش خلاقیت آنها ایفا می کند .

لگو شخصیت جوکر (MASK)
لگو شخصیت جوکر (MASK)
ب : بازی های خلاق

این بازی ها ، به کودک آزادی عمل داده و آنها را موفق به حل مسئله می کند .این موضوع باعث می شود که کودک اعتماد و جسارت پیدا کند و دست به ابتکار و خلاقیت تازه ای بزند .این وسایل ، فرصت را برای آنها فراهم می نماید تا با قوه تخیل خویش ، تصمیم بگیرند و با استفاده از تصورات خود ، چیزی را ابداع کنند .بازی کردن با وسایلی از قبیل گل رس ، رنگ انگشتی ، آبرنگ و شن درای نقشه و الگوی از پیش تعیین شده ای نیست و کودکان به راحتی می توانند با آنها بازی کنند .

لازم به ذکر است که این وسایل سرگرمی و خلاق ، از موثرترین ، جذاب ترین و در عین حال ارزان ترین وسایل بازی می باشند که مورد علاقه کودکان است .

 

بسته ده تایی فیگور حشرات ( Figure Insects)
بسته ده تایی فیگور حشرات ( Figure Insects)
ج : بازی های تخیلی

تخیل ، در واقع به فعالیت های عالی ذهن گفته می شود که اشیاء و حوادث را در ذهن خلق می کند بدون اینکه از داده های حسی کمک بگیرد .به عبارت دیگر ، ذهن هنگام تخیل ، روابط تازه ای را ایجاد و آنها را به شکل هایی در می آورد .کودکان دارای قوه تخیل بسیار قوی هستند و از این قوه در ارتباط خود با دنیای خارج که دارند ، در بازی های خود از آن استفاده می کنند .این بازی ها ، میدانی برای شکوفا شدن خلاقیت آنها است .در زیر به وسایلی که می توان در اختیار کودک قرار دد تا با استفاده از آنها ، به بازی های تخلی بپردازد ، اشاره می کنیم .

وسایل برای بازی های تخیلی :

لباس های مردانه و زنانه ، تلفن اسباب بازی که کودک را تشویق به صحبت کردن می کند .یک زنگ که کودک برای ورود از آن استفاده می کند .ملافه ، پتو ، رومیزی ، وسایل آشپزخانه همچون یخچال ، ماشین لباسشویی ، عروسک و خانواده عروسکی ( پدر ، مادر و …) ، جعبه های محکم که کودک از آنها به عنوانم صندلی ، ماشین ، قطار و هاپیما استفاده می کند ، کلاه ، روپوش سفید و لوازم پزشکی

گاهی اوقات لازم است که در بازی آنها شرکت کنید و او را در بازی تخیلی اش همراهی کنید .

فیگور ماشا و میشا 2 عددی
فیگور ماشا و میشا 2 عددی

خرید اسباب بازی :

برای خرید اسباب بازی در هر گروه سنی و از هر نوع اسباب بازی ، می توانید به سایت اینترنتی پیام کالا مراجعه کنید و محصولات را مشاهده کنید .این فروشگاه ، انواع اسباب بازی از جمله آموزشی ، فکری ، انواع لگو ، انواع پازل ، انواع ماشین فلزی در اندازه و  مدل های مختلف ، عروسک ، اکشن فیگور در شخصیت های کارتونی ، انواع جغجغه و … را در اختیار دارد .برای خرید هر یک از محصولات ، با افزودن به سبد خرید و پرداخت اینترنتی ، محصول خود را در کمترین زمان دریافت کنید .در صورت بروز هر گونه مشکلی در روند خرید یا تحویل بسته ، با شماره های 09012030011،09012030022،تماس حاصل فرمایید .از اینکه فروشگاه اینترنتی پیام کالا ، را برای خرید خود انتخاب کرده اید ، نهایت قدردانی و سپاسگزاری را داریم .

 

دسته‌بندی اسباب بازی خرید اینترنتی دسته‌بندی نشده فروشگاه اینترنتی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت